Schrijver Henk van Straten in De Knoptoren

Schrijver, journalist en columnist. Henk van Straten (1980)
Fotograaf: Anke van der Meer

SINT-OEDENRODE - Schrijver, journalist en columnist. Henk van Straten (1980) uit Eindhoven houdt op 13 januari om 20.00 uur een lezing in de Knoptoren in Sint-Oedenrode. Het evenement wordt georganiseerd door het Roois Kultuur Kontakt.

Van Straten schrijft vaak over gebeurtenissen uit zijn eigen leven zoals zijn – tamelijk turbulente – jeugd en zijn scheiding. Hij weet met zijn openhartigheid zijn publiek te boeien en te raken. Hij wordt gezien als een markante man en een groot schrijftalent.

Debuutroman

In 2015 verschijnt ‘Bidden en vallen’ dat hij als zijn debuutroman beschouwd. In 2017 komt ‘Wij zeggen hier niet halfbroer’ uit : memoires over zijn jeugd, bekroond tot Beste Boek voor Jongeren. ‘Berichten uit het tussenhuisje’ uit 2018 verhaalt over zijn scheiding.

Brabants Boek Present
Als Brabants Boek Present verschijnt in 2019 ‘Van Gogh sneed hier nooit een oor af’, een thriller die als ‘Kwaad bloed’ opnieuw verschijnt en die het eerste deel is van een thematische trilogie over ‘de echte dan wel ingebeelde val van de witte man’. In 2020 verschijnt het tweede deel: ‘Ernest Hemingway is gecanceld.’

Als columnist/journalist heeft Henk van Straten geschreven voor onder meer Nieuwe Revu,Volkskrant, Eindhovens Dagblad en Linda. Hij was te zien in een documentaire van Leon Verdonschot over tatoeages waarvan hij er zichtbaar meer dan gemiddeld heeft.

Losse kaartjes à €12,50 zijn te verkrijgen via www.rooiskultuurkontakt.nl.