Schop in de grond voor 26 sociale huurappartementen

Sint-Oedenrode – Aan de Kasteellaan in Sint-Oedenrode is maandag begonnen met de bouw van 26 sociale huurappartementen. Ze komen op de plek van het voormalige Fioretti College. Wethouder Rik Compagne gaf vanuit de cabine van een graafmachine symbolisch het startschot voor de werkzaamheden.

De appartementen worden gebouwd door Van der Heijden bouw en ontwikkeling in opdracht van Woonmeij Sint-Oedenrode. De appartementen krijgen twee slaapkamers en zijn geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn via een lift bereikbaar zodat zowel jonge als oudere huurders hier goed kunnen wonen.

Centraal in ‘t groen
Directeur-bestuurder Wonders van Woonmeij kijkt uit naar de komst van de appartementen. “Ze liggen op een centrale plek in het groen en zijn een mooie en belangrijke uitbreiding van het aantal geschikte woningen voor ouderen én jongeren in Sint-Oedenrode”. Er is zorgvuldig gekeken naar de inrichtingsmogelijkheden van de bouwplaats aan de Kasteellaan en daarbij is rekening gehouden met de bestaande omgeving.

Eind volgend jaar klaar
Woonmeij begint komend voorjaar met de verhuurprocedure van de appartementen. Dan kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden. De oplevering van de woningen volgt dan eind volgend jaar.

van links naar rechts: Wethouder Rik Compagne (in de graafmachine), Ferry Verstappen commercieel directeur Van der Heijden bouw en ontwikkeling en Mark Wonders directeur-bestuurder Woonmeij.