Schooljeugd vrolijkt etalages centrum Kuussegat op

KUUSSEGAT - Ruim 1 week kleuren maskers en allerlei andere carnavalsversieringen het centrum van Veghel. Ze zijn gemaakt door kinderen van Veghelse basisscholen. Al jaren is de Maskeractie Etalagewedstrijd een vast onderdeel in het carnavalsprogramma van De Kuussegatters.

De creaties staan in het teken van het 55-jarig bestaan van carnavalsvereniging De Kuussegatters. Jeugdprins Jasper d’n Urste ging hiervoor met zijn gevolg langs bij de winkelseliers om al dat moois af tegeven. Met de vraag of de winkeliers er hun etalages mee willen versieren. En dat is goed gelukt.

Kleurrijk Kuussegat
Op de website van De Kuussegatters staan onder ‘Indeling Kleurrijk Kuussegat’ alle winkels vermeld waar de carnavalsversieringen al zijn aangebracht of nog in de etalages komen te hangen. Wie een goed overzicht wil hebben wandelt op het gemak door de Gasthuisstraat, Stationsstraat, Molenstraat, Wiekslag, Hoogstraat, Markt, Hoofdstraat, Molenwieken en Kalverstraat om een idee te krijgen wat de carnavalsjeugd allemaal tevoorschijn heeft getoverd. Daar hangen en liggen de creaties van basisscholen De Ark, De Wissel, ’t Ven, Bernadette, Het Kompas, De Uilenbrink en De Wissel.

De winnaars
Met het afgeven van de versieringen aan de winkeliers zit het werk er voor de Jeugdprins overigens nog niet op. Samen met zijn Adjudanten Daan en Rhoan, Hofnar Gijs en het Jeugdboerenbruidspaar zal Jasper bovenstaande route binnenkort weer volgen. Dan als jury om uit te maken wat de mooiste etalage van Kuussegat is en welke school heeft gewonnen. De winnaars worden bekend gemaakt op carnavalszaterdag tijdens de prijsuitreiking van de Jeugdoptocht op de Markt.

Een fotocollage van enkele etalages met maskers
Fotograaf: Hans en Ilonka Hultermans