Schooljeugd ’t Ven loopt voor Stichting Met je Hart

VEGHEL – Vrijdag 19 april laten de leerlingen van basisschool ‘t Ven zich van hun sportiefste kant zien. Voordat de meivakantie start, valt eerst nog het startschot voor de jaarlijkse sponsorloop.

Het Goede Doel waarvoor de schooljeugd de hardloopschoenen aantrekt is dit jaar ‘Stichting Met je Hart’. Aldus het besluit van de leerlingenraad nadat Ine van Creij van Met je Hart, samen met mevrouw Simons, één van de ouderen, in alle groepen had verteld over de werkwijze van de stichting. Namelijk ouderen uitnodigen voor een etentje of ander gezellig samenzijn om met elkaar te genieten van mooie momenten waardoor nieuwe vriendschappen ontstaan. De ouderen krijgen hiervoor maar liefst 60% van de opbrengst. De overige 40% blijft op school om te gebruiken voor de aanschaf van materialen die de ontwikkeling van de kinderen ten goede komt.

Koningsspelen
In verband met de meivakantie staat vrijdag 19 april bij basisschool ’t Ven al in het teken van Koningsdag. Van half tien tot tien uur is hiervan eerst de opening. Daarna starten de onderbouwleerlingen om kwart over tien met de sponsorloop. De leerlingen van de bovenbouw lopen van half twaalf tot twaalf uur. Hoeveel geld de jeugd bij elkaar loopt voor het Goede Doel wordt bekendgemaakt bij de start van de zomervakantie. Dan mag Ine van Creij namens Stichting Met je Hart de cheque in ontvangst komen nemen.

Mevrouw Simons (links) en Ine van Creij (rechts) vertellen over Met je Hart
Fotograaf: Lerares Basisschool 't Ven