Scholenkoepels Skipov en Skoso onderzoeken fusie

MEIERIJSTAD – Skipov en SKOSO, de twee koepelorganisaties met scholen voor primair onderwijs in Meierijstad gaan onderzoeken of ze kunnen fuseren.

Skipov heeft veertien scholen met ruim 2200 leerlingen in Veghel, Mariaheide, Erp, Boerdonk, Zijtaart, Keldonk en Eerde. SKOSO heeft zeven scholen met ruim 1250 leerlingen in Sint-Oedenrode, Olland, Boskant en Nijnsel. Sinds Veghel en Sint-Oedenrode zijn opgegaan in de gemeente Meierijstad, komen Skipov en SKOSO elkaar steeds vaker tegen op allerlei terreinen.

In de eerste helft van 2020 hebben de bestuurders van Skipov en SKOSO de mogelijkheden van bestuurlijke samenwerking verkend. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat dat op een aantal terrein kan, bijvoorbeeld op het terrein van onderwijsvernieuwing en financiën.

Door bundeling van kennis en middelen is er meer mogelijk in de ondersteuning van scholen en leerkrachten. Ook zouden de organisaties samen het onderwijzend personeel beter kunnen bijscholen.

Skipov en SKOSO gaan nu onderzoeken of een bestuurlijke fusie inderdaad de gewenste meerwaarde kan opleveren. Dat onderzoek wordt dit schooljaar uitgevoerd.

Een fusie van de twee stichtingen zal voor ouders en leerlingen niet direct gevolgen hebben. De scholen behouden hun eigen profiel en identiteit.