Scholen Meierijstad garanderen kunstonderwijs voor langere tijd

MEIERIJSTAD – Het basisonderwijs in Meierijstad investeert mee in de CHV Academy, Circle of Talent. Alle partijen hebben daarvoor een overeenkomst getekend.

Komende donderdag gaat ook het voortgezet onderwijs een handtekening zetten om er voor te zorgen dat het kunstonderwijs in Meierijstad nog jaren door kan gaan.

Bijna drie jaar geleden gaven CHV Academy-ambassadeur Frits van Eerd en cultuurwethouder Menno Roozendaal het startschot voor de structurele kunstlessen op de basisscholen in Meierijstad.

Drie jaar na dato tekenen de vijf scholenkoepels in Meierijstad: Skipov, Skopos, Skoso, SAAM en Hub Noord-Brabant, voor de medefinanciering van de kunstlessen waarmee het initiatief in de toekomst door kan gaan.

De kunstlessen begonnen in 2017 dankzij de financiering van de partners uit het bedrijfsleven en de gemeente. Inmiddels zijn de kunstlessen van de CHV Academy docenten een vast onderdeel van het rooster .

Dit schooljaar kregen 143 klassen wekelijks, gedurende 30 weken, een kunstles. Nu de overkoepelende schoolorganisaties hebben besloten mee te doen is de toekomst van de kunstlessen gegarandeerd.

Scholen Meierijstad garanderen kunstonderwijs voor langere tijd