Scholen Meierijstad doen weer mee aan Nationaal Schoolontbijt

MEIERIJSTAD – Een goed ontbijt is belangrijk om de dag te beginnen. Daarom wordt volgende week weer het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd. Ook in Meierijstad doen scholen mee.

Dit jaar wordt tijdens de 18e editie op zo’n 2.250 basisscholen door heel Nederland ontbeten. Het thema is dit jaar: ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’.

De kinderen worden op 2 november online verwelkomd door tv-presentatrice Jessica Mendels met een online ontbijtjournaal. De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt maakt op deze dag ook de resultaten bekend van recent onderzoek naar gezond eten op school.

Jessica Mendels opent de week

Vanwege corona opent actrice en presentatrice Jessica Mendels het Nationaal Schoolontbijt digitaal, waarbij onder andere Bas Muijs, Roodkapje uit de Efteling en kinderen een rol hebben. Als nieuwe ambassadrice van het Nationaal Schoolontbijt bezoekt Jessica Mendels in deze week diverse scholen om te vertellen over het belang van een gezond ontbijt. Door haar diabetes weet ze hoe belangrijk gezond eten is.

Voor een half miljoen kinderen verzorgt het Nationaal Schoolontbijt jaarlijks in deze week een gezond ontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, de Maag Lever Darm Stichting, de Nederlandse Coeliakie Vereniging en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Met speciaal lesmateriaal ontdekken kinderen hoe ze hun ontbijt leuker en beter maken. In het pakket vinden kinderen dit jaar een boek van Kolletje & Dirk (over het meisje met de toverstokken) en placemats. Groepen 7, 8 en de brugklas krijgen een doe-boek met puzzels, recepten, persoonlijke tests en wist-de-datjes over gezond ontbijten.

Meierijstad

Volgens de lijst van de organisatie doen in Meierijstad de volgende scholen mee: OBS Kompas in Veghel, Hub Noord-Brabant in Veghel, Basisschool Bernadette in Veghel, de Uilenbrink in Veghel, Antoniusschool Keldonk, basisschool Sint Nicolaas in Boerdonk, Basisschool Maria ter Heide in Mariaheide, de Tuimelaar in Veghel, Mariaschool in Erp, ’t Kwekkeveld in Schijndel,