Schitterende Jeugdoptocht slingerde door Kuussegat

Jeugd van Kuussegat ging uit z'n dak

KUUSSEGAT – De Jeugdoptocht die zaterdagmiddag door Kuussegat trok had gelukkig geen last van storm Dennis. Vanaf 13.30 uur zette de Kuussegatse Jeugdoptocht zich in beweging. Voorafgegaan door Prins Milan D’n Urste met zijn gevolg trok vanaf het Stadhuisplein een kleurrijk lint door het centrum.

Jeugdbusvolk
De Prinsenwagen werd gevolgd door 16 (loop)groepen. De meeste van hen gingen ‘Met gemak uit hun Dak’, wat dan ook het carnavalsthema van dit jaar is. Ook de vader van Prins Milan ging uit zijn dak. Hij voerde het Jeugdbusvolk aan dat traditiegetrouw achter de prinsenwagen loopt. Hij vertelde heel erg trots te zijn dat Milan het jeugdcarnaval mocht leiden en vond het prachtig dat hij achter zijn zoon aan mocht gaan.

Hakuna Matata
Ook de school van Milan, OBS de Tuimelaar, was present: “Als onze Prins uit z’n dak gaat, zijn wij er als de kippen bij”, verwoordde zijn schoolmeester de horde kippen die achter hem aankwam. De deelnemers aan de optocht hadden er echt werk van gemaakt. Bs ’t Ven liep met veel zelfgemaakt lekkers rond, de Ieme liet weten dat de verbouwing bij hen van een leien dakje gaat, de Uilenbrink haalde de Leeuwenkoning uit het publiek en voerde op straat een stukje Hakuna Matata op. De Bundersschool deed ook dit jaar weer mee, maar dan wel diep in zee. De Jeugdoptocht eindigde na ruim een uur op de markt, waar de prijzen werden verdeeld.

Jeugdoptocht Kuussegat