Schilderijen dankzij Wereldwinkel Schijndel

SCHIJNDEL – In het RAADhuis in Schijndel vond donderdagmiddag de onthulling plaats van 2 schilderijen. Eén ervan, La Comedia del Arte van kunstenares Hetty van der Linden, komt in ’t Spectrum te hangen. Het andere schilderij dat gemaakt is door de Argentijnse kunstenaar Alejandro Tevez, krijgt een plaats in het RAADhuis in Schijndel waar tevens de bibliotheek is gevestigd.

Na de definitieve sluiting van de Wereldwinkel in Schijndel bleef nog 6000 Euro over. Dit geldbedrag besteedt men aan een of meerdere goede doelen. Waaronder een bibliotheekproject in Oeganda. Een minibibliotheek, gerund door alleenstaande moeder Christine. Zij verleent tevens huiswerkondersteuning aan schoolkinderen in haar dorp en maakt op deze manier haar droom waar.

Cobaltmijnen
De opbrengst van het schilderij van Alejandro Tevez is bestemd voor een Congolese stichting die probeert om zoveel mogelijk kinderen te redden uit de cobaltmijnen in Congo. De kunstenaars, verenigd in stichting Paint a Future, stellen als tegenprestatie voor de donatie schilderijen beschikbaar.

Kunstenares Hetrty van der Linden (links) en Willemien Schrevers van voorheen de Wereldwinkel (rechts) onthullen het schilderij van Alejandro Tevez
Fotograaf: Hans Hultermans