Schijndelse schooljeugd krijgt boek voor vliegende vakantiestart

SCHIJNDEL – Zo’n 1900 leerlingen van Schijndelse basisscholen krijgen deze week het Let’s Play & Learn Vakantiedoeboek. Hiermee willen de lokale scholen, ondernemers en onderwijsinstellingen de kinderen verrassen na een turbulent schooljaar.

Het was een uitzonderlijk jaar voor iedereen. De kinderen hebben een flinke periode thuisonderwijs gevolgd waarbij ouders en leerkrachten hebben samengewerkt. Online en fysiek onderwijs wisselden elkaar af, net als quarantaines en coronamaatregelen.

Mensen en organisaties bleven zich aanpassen, van omgangsvormen tot aanbod. Met het Let’s Play & Learn Vakantiedoeboek hopen de scholen van SKOPOS en het Schijndelse bedrijfsleven kinderen een vliegende start van de vakantie te geven.

Prijzen verdienen

Met het boek in de hand kunnen de leerlingen activiteiten doen en uitdagingen aangaan. Bovendien kunnen kinderen prijzen verdienen door de doe-opdrachten voor diverse organisaties uit te voeren. Zo leren ze bijvoorbeeld codes ontcijferen en hoe je de beste foto kunt maken.

De kinderen worden uitgedaagd een nieuw kunstwerk te maken voor de galerie, om een recept aan te leveren voor de taart van de dag, of om een spannend verhaal te schrijven. Ze kunnen ook de bewoners van de Laverhof een lieve groet sturen.

Naast het Vakantiedoeboek houdt Let’s Play & Learn in de eerste week van de zomervakantie workshops voor ruim 300 kinderen rondom het thema ‘Ontdek jouw talent’.