Schijndelse fotograaf Toi Korsten jurylid Duitse Fotobond

SCHIJNDEL – De Schijndelse fotograaf Toi Korsten heeft zitting genomen in een jury van de Duitse Fotobond. Het Deutscher Verband für Fotografie kiest in verschillende categorieën de beste fotografen van Duitsland.

Korsten is lid van de fotoclub in Schijndel. Hij is gevraagd vanwege de kwaliteit van zijn eigen werk. Korsten presenteert zijn foto’s regelmatig op Duitse en Belgische websites en hij is lid van de groep Best Photographers.


Bij de foto-exposities van fotoclub Schijndel heeft het publiek de foto’s en audiovisuele presentaties van Toi Korsten meerdere keren als de beste gekozen.

Gedurende zijn lidmaatschap bij fotoclub Natuur in Beeld is Toi Korsten in aanraking gekomen met buitenlandse natuurfotografen. Zij zijn aangesloten bij de International Federation of Wildlife Photographie waarbij zestien landen zijn aangesloten.

Jaarlijks organiseert één van die landen een meeting. Zo is de fotograaf uit Schijndel in contact gekomen met een Duitse fotoclub. De oud-voorzitter van deze club zit momenteel bij de Duitse Fotobond. Die heeft Toi Korsten namens de DVF benaderd om zitting te nemen in de jury.

Foto Toi Korsten