Schijndelse dj keert terug uit Nepal (video)

SCHIJNDEL – De Schijndelse dj Noah Strik is terug. Hij reisde van 1 november tot 22 december in Nepal om daar inspiratie op te doen voor een nieuw album. Ondanks een voedselvergiftiging, een aardbeving en problemen met de bagage, vond Strik het een geslaagd avontuur.

Samen met Nepalese muziek, instrumenten en gezang is het de bedoeling van de dj om een muzikale mix te maken. Doel is om te laten zien dat muziek mensen dichter bij elkaar brengt en grenzen verlegt. Naast een album filmde de dj de reis ook voor een documentaire.  Het project is niet bedoeld om winst te maken. De opbrengsten van het album, de documentaire en merchandise gaan naar het goede doel ‘Friends for Nepal’ en in het bijzonder de Dolphin Magic School in de Nepalese hoofdstad Kathmandu.

Educatieve documentaire
De gemeente Meierijstad is sponsor van het project en gaf circa tienduizend euro subsidie aan de dj. Het project wordt volgens de gemeente ondersteund vanuit het Kunst- en Cultuurfonds van Meierijstad. De eindproducten van het project, het album en de documentaire worden volgens de gemeente op verschillende festivals in Meierijstad gepresenteerd. De documentaire wordt daarbij ook vertoond.

Ook is het idee om educatieve workshops te maken. “Sowieso wil ik de documentaire een educatieve insteek geven. Zo leren mensen meer van cultuur en het samensmelten van culturen. Daarnaast lijkt het me leuk om met mensen geluiden op te nemen en daar dan een beat van te maken”, aldus Strik. Het belangrijkste educatieve leerdoel is volgens hem om de verbinding aan te gaan en te spelen met muziek.

De Schijndelse dj, Noah Strik, is teruggekeerd uit Nepal. Daar speelde hij muziek en deed hij inspiratie op van lokale muzikanten.