Schijndelse architecten maken plan voor ondergrondse raadszaal in Rooi

SINT-OEDENRODE – Een raadszaal onder de grond van het plein voor het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode. Architectenbureau Huizenhoog in Schijndel heeft dat aan de gemeenteraad van Meierijstad voorgesteld.

De politici praten donderdagavond over de toekomst van het oude gemeentehuis van Rooi. Het plan van Huizenhoog is aan de agenda toegevoegd.

Het Schijndelse architectenbureau diende al eerder een alternatief plan in voor zwembad de Neul in Sint-Oedenrode. Toen was het te laat. Nu wil Huizenhoog eerder meedenken. Het bureau zag de vier verschillende plannen die er op tafel liggen voor kasteel Dommelrode en de nieuwbouw en dacht: dat kan ambitieuzer. Daarom ligt er nu vrijblijvend een plan om de vergaderzaal van de gemeenteraad onder de grond te bouwen.

Die raadszaal moet dan zo gemaakt worden dat iedereen er van bovenaf in kan kijken, als teken van de transparantie van de nieuwe gemeenteraad van Meierijstad.

“Durf te dromen,” schrijft Huizenhoog aan de gemeenteraad. Vanavond zal blijken hoe serieus zij dit plan voor een ondergrondse raadszaal nemen.

De ondergrondse raadszaal