Schijndels café De Sok organiseert feesten in België

SCHIJNDEL - Café De Sok in Schijndel gaat komend weekend op vrijdag- en zondagavond in het Belgische Turnhout feest-bijeenkomsten organiseren in een gehuurde hal. Met bussen worden de bezoekers van deze feesten heen en terug gereden.
De Sok heeft dit op facebook aangekondigd en tegenover Omroep Brabant heeft café-eigenaar Thomas de Groot een toelichting gegeven op zijn plannen. De Sok zet op de feesten eigen personeel en beveiligers en dj's in en alleen mensen die een kaartje hebben gekocht en per bus mee naar België gaan zijn welkom.
Per avond kunnen er 200 'feestgangers' mee naar de Belgische Sok.

"Wij zijn bij de vorige lockdowns veel dicht geweest, omdat je bij ons kan dansen. We waren net weer open tot middernacht en hadden daar ook de personeelsplanning op afgestemd, toen de nieuwe lockdown kwam", zo vertelt Thomas de Groot.
"Het moeizaam geworven personeel weer afzeggen nu de horeca in Nederland om acht uur moet sluiten wilden we niet. We zijn op de bonnefooi België ingereden en zijn gaan zoeken naar geschikte cafés. We wilden iets wat we echt voor onszelf konden afhuren, zodat onze gasten niet zouden mengen met andere gasten. En ook qua muziek en personeel willen we onze eigen sfeer houden."
De bussen vertrekken om 18.45 uur uit Schijndel en om 01.00 uur worden de feestgangers dan weer terug gereden naar De Sok in Schijndel. En als het een succes blijkt te zijn wil De Sok meer weekend-feesten in Belgë gaan houden.

Niet verboden
Dat niet iedereen positief aankijkt tegen dit soort activiteiten zegt Thomas de Groot wel te snappen ..
"Maar we hebben het nagekeken, er zijn geen regels die verbieden wat wij doen. Wel is het natuurlijk afwachten of bij de volgende Belgische conferentie de regels daar strenger worden, want ook daar nemen de
besmettingen toe", aldus De Groot.