Schijndel/DE WIT wint van Nijnsel in eenzijdige wedstrijd

SCHIJNDEL - De eerste thuiswedstrijd van Schijndel/DE WIT werd met 3-0 gewonnen van Nijnsel. Met uitzondering van keeper Jurgen Weevers, die werd vervangen door Frank Schevers, trad Schijndel/DE WIT in een ongewijzigde formatie aan.

Vanaf de aftrap was het min of meer eenrichtingsverkeer richting het doel van keeper Dortmans van Nijnsel. Na diverse corners, schoten van afstand en mooi opgezette aanvallen via de zijkanten scoorde Tijn Niemeyer in de 20e minuut met een prachtig afstandsschot in de bovenhoek: 1-0. Ook na deze openingstreffer bleef Schijndel/DE WIT geconcentreerd de aanval zoeken.

In de 39e minuut belandde een schot van Tijn Niemeyer nog op de buitenkant van de paal , maar vier minuten later was het na voorbereidend werk van Tjeerd Pijnenburg, Björn Blummel die de 2-0 binnen tikte. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

Mocht Nijnsel nog gedacht hebben aan een snelle aansluitingstreffer na de theepauze, dan werd het in de 2e minuut van de tweede bedrijf meteen een illusie armer. Via een mooi opgezette aanval over

meerdere schijven kon Tjeerd Pijnenburg de 3-0 binnen tikken. Met dit derde doelpunt werd de wedstrijd ‘op slot gegooid’. Met een solide spelende Stijn van Liempd, Tim Kastelijn en Thomas Jan van Raaij centraal achterin en met Marc Onwezen en Bart de Wit op de flanken werd geen ruimte weg gegeven.