Schijndel/DE WIT wint derby tegen Rhode

SINT-OEDENRODE - De een-na-laatste competitiewedstrijd vóór de winterstop stond al weer op de planning. Hierin troffen Rhode en Schijndel elkaar in de zogeheten Meierijstad-derby. In een competitie waar de meeste ploegen elkaar niet veel ontlopen, is elke wedstrijd belangrijk. Rhode stond voorafgaand aan de derby vierde met dertien punten en Schijndel vijfde met twaalf punten. Beide ploegen waren getergd om de derby te winnen.
De derby van Meierijstad tussen Schijndel en Rhode stond op het programma.

Het was koud op het sportpark van Rhode, waar de meeste toeschouwers de beschutting van de tribune hadden opgezocht ter bescherming van de koude wind en de voorspelde sneeuw. Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een gelijk opgaande strijd waarbij beide teams redelijk aan elkaar gewaagd waren zonder dat dit direct leidde tot gevaarlijke situaties voor een van de doelen. Rhode dwong in de elfde minuut de eerste corner af, Mark van der Zanden schoot de bal uit die corner over. Schijndel maakte het openingsdoelpunt in de 32e minuut.. Een opening van Tim Kastelijn bereikte Tijn Niemeijer die direct de inkomende Thomas Kastelijn bediende. Zijn inzet van ver buiten het zestien meter gebied werd van richting veranderd en verdween achter de Rhode-doelman. De kansen van Rhode werden verdedigd door Schijndel. Hierdoor gingen beide ploegen met een 0-1 stand de rust in.

Slotoffensief
Na rust was het Rhode met de eerste kans. Uit een corner was het Mark van der Zanden die de bal over het doel schoot. Ook Schijndel was dichtbij een doelpunt, een afvallende bal vanuit de corner werd opnieuw ingebracht door Stan Guns en van de lijn afgehaald door Chiel van den Biggelaar. In de 62e minuut kwam Schijndel op een 0-2 voorsprong. Stan Guns, werd diep gestuurd, waarbij Paul van Heesch uitkwam, maar de bal werd niet goed verwerkte. De bal bleef liggen voor Guns die hem vervolgens op een leeg doel kon afwerken.

Rhode moest daarna aanvallen terwijl Schijndel loerde op de counter. Een schot in de 72e minuut van Thomas Kastelijn zeilde echter over het Rhode-doel. De aansluitingstreffer viel uiteindelijk voor Rhode. Coen van Langen bracht de bal in, waarna Geert Oerlemans de bal bij de tweede paal tegen de touwen kopte. Door meerdere wissels ging Rhode opportunistischer spelen en bleef de ballen inbrengen. Dit leidde tot meerdere scrimmages in het strafschopgebied, maar de gelijkmaker viel niet. Het slotoffensief leidde nog wel tot spanning. Na acht minuten blessuretijd was de derby afgelopen. Schijndel/DE WIT springt over Rhode heen in de ranglijst en staat nu vierde. Voor het team van Patrick Methorst is het de derde achtereenvolgende overwinning. Het Rhode van trainer Theo van Lieshout speelt volgende week wederom een thuiswedstrijd op Sportpark De Neul, dan is Eendracht'30 de  tegenstander. Volgende week zondag speelt Schijndel/DE WIT zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. De puntloze hekkensluiter, SSS’18, komt dan in Schijndel op bezoek.

Avanti’31 speelt gelijk tegen Union
De wedstrijd tussen Avanti’31 en Union was er zondagmiddag één met twee gezichten. In de eerste helft speelde Avanti’31 zwak. Union speelde in de eerste helft nauwkeuriger en ging met een voorsprong die in de 35e minuut viel de rust in. Een domper voor Avanti’31 was het uitvallen van centrale verdediger Toon van der Heijden.

'Jelle sterkte'
Voor het begin van de wedstrijd kwam Avanti’31 overigens in speciale shirts het veld in met de opdruk ‘Jelle sterkte” om de vorige week met een ernstige blessure uitgevallen aanvoerder Jelle Brus een hart onder de riem te steken. Brus hoort deze week of hij geopereerd kan worden voor zijn gebroken kuitbeen en gebroken enkel. De gestaakte competitiewedstrijd tegen Prinses Irene wordt donderdagavond om 20:15 uur uitgespeeld in Nistelrode. Daarna volgt de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Olympia’18 in Boxmeer.