Schijndel/De Wit verliest voor derde keer op rij

MALDEN – Schijndel/De Wit verloor uit in Malden met 2-1 tegen Union. De Schijndelse geelblauwen speelden tegen de nummer negen die in rood en zwart gehuld is. “Schijndel heeft tachtig minuten het spel gemaakt. We drongen aan in de tweede helft”, zei trainer Patrick van Methorst.
Schijndel/De Wit verloor uit in Malden met 2-1 tegen Union.

Eerder wist Union drie punten in Schijndel door te winnen met 0-1. Schijndel kwam de laatste twee verloren wedstrijden tegen Prinses Irene en Avanti’31 in de eerste helft op achterstand. Dat gebeurde opnieuw. De 1-0 viel al in de elfde minuut. Schijndel opende slap en slordig. Tot overmaat van ramp werd de bal vlak daarna op de stip gelegd. Stijn van Liempd voelde zich genoodzaakt om een Union-aanvaller onreglementair te stoppen. De pingel werd benut en Schijndel keek tegen een 2-0 achterstand aan.

Schijndel/De Wit liep opnieuw snel achter de feiten aan. Het in geelblauw gehulde team zocht de aanval en domineerde. De aansluitingstreffer in de 34e minuut ontstond uit een vrije trap van Thomas Kastelijn waar de Union-doelman zich op verkeek. Met de ruststand van 2-1 gloorde er hoop op een resultaat in de kleedkamer. Ook in de wetenschap dat er nog 45 minuten te spelen waren en Schijndel een prima pot voetbal op de kunstgrasmat kan leggen.

Schijndel dringt aan
Met invaller Stan Bouwmans voor Tim Kastelijn kwam Schijndel/De Wit getergd uit de kleedkamer. Nadat Union twee corners had weten af te dwingen, was het de beurt aan de ploeg uit Schijndel om het doel van Union op te zoeken. Met Bart de Wit als extra aanvaller kwam Schijndel vaker voor het vijandige doel. Eelco Lucius verving de aangeslagen Tijn Niemeyer. Grote kansen bleven achterwege. Voor trainer Patrick Methorst het sein om alles-of-niets te spelen. De twee aanvallende wissels, Yuri Schevers en Jesse Langenhuijsen vervingen Tijmen Mettler en Stijn van Liempd. Centrale verdediger en aanvoerder Thomas-Jan van Raaij ging als stormram mee naar voren om de gelijkmaker te forceren. Stan Bouwens schoot de bal in de handen van de keeper. Tjeerd Pijnenburg kreeg dé grootste kans op de 2-2. Een schot van hem trof de paal. Hierdoor keerde Schijndel/De Wit met lege handen terug.

Trainer Patrick Methorst vond dat zijn ploeg meer verdiende. “Schijndel heeft tachtig minuten het spel gemaakt. We drongen aan in de tweede helft.” Schijndel zakt van de vierde naar de vijfde plek op de ranglijst. Aartsrivaal Avanti heeft een beter doelsaldo met één doelpunt verschil. Het gat met de degradatiestreep is momenteel vier punten. Schijndel speelt volgende week thuis tegen Olympia’18.