Schijndel/De Wit toont karakter en wint doelpuntrijk thuisduel

SCHIJNDEL – RKSV Schijndel/De Wit won met 4-3 in eigen huis tegen Olympia’18. Het publiek genoot van een aantrekkelijke en spannende partij. Na vier wedstrijden zonder zege toont Schijndel/De Wit karakter.
Schijndel/De Wit won met 4-3 van Olympia'18. Stan Guns (zie foto) scoorde eenmaal.
Fotograaf: Cees van Raaij.

Schijndel begon slecht aan de thuiswedstrijd op het Zuideinderpark. Olympia’18 stond binnen zeven minuten met 0-2 voor. Bovendien raakte de centrale verdediger Stijn van Liempd geblesseerd aan zijn hamstring in de tweede minuut. De ploeg van trainer Patrick Methorst rechtte de rug, toonde strijdlust en had in de rest van de eerste helft het beste van het spel. Aanvoerder Thomas-Jan van Raaij kopte in de 28e minuut uit een corner feilloos in. De gelijkmaker volgde ook in de eerste helft. De afgemeten voorzet van Jens Gordijn kwam voor de voeten van spits Tjeerd Pijnenburg. Schijndel kreeg zelfs kort voor de pauze een uitgelezen mogelijkheid op de voorsprong. Die kans werd alleen gemist.

Einde aan spanning
Olympia’18 kwam het beste uit de kleedkamer voor het tweede bedrijf. Na een kans voor opnieuw Tjeerd Pijnenburg, op aangeven van Tijn Niemeyer, was het Olympia dat tot de zeventigste minuut de wedstrijd domineerde. Desondanks pakte Schijndel in de 71e minuut de voorsprong. Een voorzet van Tijn Niemeyer werd afgewerkt met het hoofd door Stan Guns. Keeper Thomas Hoebergen kon zich daarna onderscheiden. Hij bracht tweemaal redding op de lijn uit gevaarlijke indraaiende corners van Olympia.

Thomas Kastelijn maakte een einde aan de spanning. Via Tijn Niemeyer werd hij in stelling gebracht en scoorde de 4-2. Mede dankzij de ingebrachte wisselspelers Eelco Lucius en Martijn van Gaal voor de moegestreden Tijmen Mettler en Stan Gus, werd de overwinning over de streep getrokken. De 4-3 van Olympia’18 die diep in de blessuretijd viel, kon dat niet voorkomen.