Schijndel/DE WIT te sterk voor Eendracht

SCHIJNDEL - Was vorig seizoen Eendracht ’30 tot twee keer toe nog een maatje te groot, nu weet Schijndel/DE WIT overtuigend te winnen: 4-1.

De gehele wedstrijd overziend is Schijndel/DE WIT niet of nauwelijks in de problemen geweest tegen de ploeg uit Mook/Molenhoek. Schijndel/DE WIT begon zoals bijna elke wedstrijd dit seizoen zeer voortvarend aan de wedstrijd. De verdediging van Eendracht ’30 werd vanaf het eerste fluitsignaal goed onder druk gezet. In de 3e minuut resulteerde dit in een eigen doelpunt door Eendracht ’30: 1-0. Voor Schijndel/DE WIT een ongekende luxe gelet op de voorafgaande wedstrijden.
In de 22e minuut kreeg de stand voor Schijndel/DE WIT een nog mooier aanzien, doordat Tijn Niemeyer de bal tegen de touwen werkte 2-0. Een mooie diepte pass van Stijn van Liempd en een voorzet van Bart de Wit gingen hier aan vooraf. Eendracht ’30 kon tot dat moment een tweetal schoten in de handen van de prima keepende sluitpost van Schijndel/DE WIT, Joran van Zutphen, tegenover zetten. In het resterende deel van de 1e helft deed Schijndel/DE WIT zichzelf zelfs tekort. Zo ging een schot van Tim Kastelijn in de 25e minuut rakelings over en werd in de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf tot twee keer toe een schot van Tijn Niemeyer door de Eendracht ’30-verdediging geblokt en van de doellijn gehaald.

Aansluiting
Eendracht ’30 kwam zeer gemotiveerd uit het kleedlokaal voor het tweede bedrijf en zette Schijndel/DE WIT meteen onder druk. En met goed gevolg. Een inschattingsfout in de verdediging van Schijndel/DE WIT leidde de aansluitingstreffer in en even leek het erop dat onzekerheid sloop in het spel van de jonge ploeg van trainer Patrick Methorst. Na 10 minuten in de tweede helft wist Schijndel/DE WIT zich onder de druk uit te spelen. Na een combinatie via Bram van Wijk en Tijn Niemeyer, zag Stan Guns zijn schot nog gekeerd door de keeper van Eendracht ’30, maar in de 67e minuut bracht Stan Guns na een prima pass van Bram van Wijk de 3-1 op het scorebord. Dit derde doelpunt werkte bevrijdend voor Schijndel/DE WIT. Voor trainer Patrick Methorst dan ook het moment om Tijmen Mettler, Björn Blummel en Laurian van Rozendaal te brengen voor de moegestreden Stijn van Liempd, Bram van Wijk en Tijn Niemeyer. Met als resultaat dat in blessuretijd Stan Guns op aangeven van Tijmen Mettler de score zelfs een nog mooier aanzien kon geven, waarmee de eindstand op 4-1 kwam.

Derby Meierijstad
Schijndel/DE WIT heeft deze zondag goede zaken gedaan en ziet zichzelf terug in het rechter rijtje. Komende zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen Rhode op het programma. Een heuse derby in Meierijstad!

Vierde klasse:
VV Boskant 4-4 WEC SCMH – Cito 5-3 RKSV Boerdonk en VOW speelden het afgelopen weekend niet.
Vijfde klasse: SSA/SJO VITA - SV Olland 0-4RKVV Keldonk – Ruwaard (wedstrijd afgelast)