Schijndel/De Wit onderuit tegen Boekel

BOEKEL - Schijndel/DE WIT en Boekel Sport maakten er zondag een spannende wedstrijd van, waarbij het verschil op de ranglijst tussen beide teams nauwelijks zichtbaar was op het veld. Uiteindelijk moesten de Schijndelse bezoekers met 2-1 het onderspit delven.

Schijndel/DE WIT was een groot deel van de eerste 45 minuten de bovenliggende partij waar Boekel Sport de handen vol aan had. De in het oranje gestoken formatie van trainer Patrick Methorst startte fel en met veel energie aan de wedstrijd en zette Boekel Sport vanaf het eerste fluitsignaal vast op eigen helft. Toch was het Boekel Sport dat in de 16e minuut de score opende. Een goed genomen vrije tap belandde zonder tussenkomst van een speler in de verre hoek, waardoor Boekel Sport op 1-0 kwam. Schijndel/DE WIT ging niet bij de pakken neer zitten en zette de aanvalsdrift onverminderd voort. In de 31e minuut werd het goede spel van Schijndel/DE WIT beloond. Bart de Wit zette aan de linkerkant sterk door en Tijn Niemeyer kon prima afronden: 1-1.

In het tweede bedrijf was het Boekel Sport dat sterk uit de startblokken kwam. Een ongelukkige handsbal van Thomas-Jan van Raaij in het 16-meter gebied gaf Boekel Sport het buitenkansje dat men voetballend nog niet had gerealiseerd. De penalty werd feilloos ingeschoten, waardoor de stand op 2-1 kwam.