Schijndel/De Wit gaat kansloos onderuit in Schaijk

Schijndel/De Wit verloor met 4-0 uit in Schaijk.
Fotograaf: Cees van Raaij.

DAW speelde deze zondag op kunstgras vanwege de overvloedige regenval. Het hoofdveld was in een vroeg stadium afgekeurd. Schijndel/De Wit liep, zoals wel vaker de laatste tijd, vroeg een achterstand op. Binnen zes minuten werd slordig uitverdedigen afgestraft. Schijndel/De Wit kampt met een groot aantal blessures. Vier à vijf basisklanten zitten in de ziekenboeg. Opnieuw moest Schijndel/De Wit aan een inhaalrace beginnen. In de twaalfde minuut redde de paal een nog grotere achterstand voor Schijndel/DE WIT.
Twee minuten later wist de geelblauwe formatie daar voor het eerst iets tegenover te stellen. Een voorzet van Tjeerd Pijnenburg werd over het doel gekopt door Stan Guns. In de 25e minuut redde keeper Thomas Hoebergen met de voet, en voorkwam hiermee de 2-0. De paal was in de 38e minuut Schijndel weer goedgezind. Nog meer blessureleed volgde in de 39e minuut toen Tijmen Mettler niet verder kon nadat hij een aantal minuten eerder in een duel aan het hoofd geblesseerd was geraakt. Eelco Lucius verving hem. Ook rechtsback Jens Gordijn viel geblesseerd uit.

Lege handen
In de eerste tien minuten van het tweede bedrijf leek Schijndel/De Wit beter in de wedstrijd te komen. In de 53e minuut vloog een vrije trap van Stan Guns via de lat over het DAW-doel. Dat was welbeschouwd het enige wapenfeit van de ploeg van trainer Patrick Methorst. In de 58e minuut werd het duel beslist in het voordeel van de nummer drie uit Schaijk. Daarna was de wedstrijd gelopen. Schijndel/De Wit oogde machteloos. DAW liep daarna uit naar 4-0. Schijndel keerde met lege handen terug.

Het vrije Paasweekend vormt de uitgelezen mogelijkheid om de ziekenboeg kleiner te maken. Schijndel-trainer Patrick Methorst is teleurgesteld. “We hebben al vier weken dat we binnen tien minuten doelpunten tegen krijgen. Uiteindelijk spelen we om des keizers baard, DAW was simpelweg beter.” Over twee weken wacht koploper Boekel Sport als tegenstander op het Zuideinderpark.