Schijndel/DE WIT en VV Handel opnieuw in balans

SCHIJNDEL - Net als eerder dit seizoen, speelden de mannen van Schijndel/DE WIT gelijk tegen nummer twee VV Handel. Twee keer kwam de ploeg van trainer Patrick Methorst op achterstand, maar beide keren wist het weer op gelijke hoogte te komen.

Handel opende al na zes minuten de score. Een voorzet werd binnen gekopt door Tim van Bree. Schijndel ging op zoek naar de gelijkmaker, die het tien minuten later vond via Tijn Niemeyer. Schijndel was in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij, maar het was Handel dat vlak voor rust de grootste kans had: een door de wind gedragen voorzet eindigde op de paal. De eerste kans in de tweede helft was voor Schijndel, maar Tjeerd Pijnenburg miste het doel. Niet veel later was Handel wel trefzeker. Wederom was het Van Bree die zijn naam op het scoreformulier tekende. Handel leek vervolgens ook op 1-3 te komen, maar zag het doelpunt afgekeurd worden. In de minuten die volgden golfde het spel heen en weer, maar het was Schijndel dat de stand in de 81e minuut op 2-2 bracht. Aanvoerder Thomas-Jan van Raaij kopte vakkundig een tijdens een vrije trap ingebrachte bal in de goal. Trainer Methorst rook bloed, wisselde aanvallend en zag Tijmen Mettler in de blessuretijd de winnende goal maken. Teleurstelling volgde echter op de Schijndelse bank toen de scheids de treffer afkeurde vanwege hands. Het laatste fluitsignaal klonk, waarmee de 2-2 eindstand bezegeld werd.

Methorst kon leven met het resultaat: “Beide ploegen zochten naar het winnende doelpunt in een wedstrijd met een hoog tempo. De puntendeling was in mijn ogen terecht.” Met dit resultaat op zak kijkt Schijndel uit naar de carnavalskraker tegen de G-Toppers. Deze wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 8 februari om 19:00 uur.