Schijndel/DE WIT en Avanti’31 verdelen de punten: 1-1

SCHIJNDEL - Op Zuideinderpark stond zondag een ware Schijndelse derby op het programma. Na een eerdere nederlaag tijdens het bekertoernooi kon Schijndel/DE WIT in een meer spannende dan goede wedstrijd gelijke tred houden met favoriet Avanti’31.

Op een zonovergoten Zuideinderpark , waar Schijndel/DE WIT dorpsgenoot Avanti’31, de runner up van het afgelopen seizoen, ontving, was zondag de herfst nog ver te zoeken. Schijndel/DE WIT en Avanti’31 kwamen elkaar al twee keer eerder tegen in dit nog prille seizoen. Zowel tijdens het Grard de Wit-toernooi als het bekertoernooi bleek Avanti’31 de bovenliggende partij. Schijndel/DE WIT was dus gewaarschuwd en dat hadden de mannen van de nieuwe hoofdtrainer Patrick Methorst dan ook goed begrepen. Schijndel/DE WIT kwam goed uit de startblokken. Avanti kwam na tien minuten op voorsprong. Tom Duray kon door de Schijndel/DE WIT-verdediging glippen en zijn inzet bracht de 0-1 op het scorebord.
Vervolgens ontwikkelde zich een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde, zonder dat een van de teams echt gevaarlijk kon worden. De laatste fase van het eerste bedrijf was het Schijndel/DE WIT dat het spel meer naar zich toetrok, wat in de 40e minuut resulteerde in de gelijkmaker. Bart de Wit kon via de linkerflank een uitstekende voorzet afleveren, die door Stan Guns onhoudbaar achter de Avanti’31-doelman tegen het net werd gewerkt: 1-1.
In de tweede helft waren er kansen over en weer, maar er werd niet meer gescoord.