Schijndel/De Wit blijft met lege handen achter thuis tegen DAW Schaijk

SCHIJNDEL - Keeper Joran van Zutphen werd voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot Man of the Match. De doelman hield zijn team in de wedstrijd na een 0-1 achterstand vlak voor rust. Het Schijndelse voetbalteam van Patrick Methorst moest in de tweede helft veel risico’s nemen. Hiermee bood men de ruimte aan de DAW-aanvallers om naar hartenlust te counteren.
Schijndel/De Wit verloor in eigen huis van DAW Schaijk met 0-1.

In het eerste bedrijf hielden de beide teams elkaar qua scoringsmogelijkheden redelijk in evenwicht. DAW was van de twee ploegen het meest balvast, wist daardoor de meeste tijd een veldoverwicht te creëren, en legde zijn wil op Schijndel/DE WIT. Dit resulteerde in de zesde en zeventiende minuut in kansen voor DAW. Ondertussen wist Schijndel/DE WIT zich met regelmaat onder de druk uit te spelen en had zelfs in de zevende minuut op voorsprong kunnen komen. Een schot van Tijn Niemeyer raakte de paal. Een inzet van Tijmen Mettler werd in de 27e minuut gekeerd waarna het schot van Brent Blummel net naast het DAW-doel ging. Desondanks waren de verhoudingen op het veld zodanig dat tegen het einde van de eerste helft DAW wist te scoren. In de 43e minuut werd een lage voorzet door de DAW-spits Corik Megens van richting veranderd waarop de bal achter de Schijndel/DE WIT-goalie belandde: 0-1.
Weinig kansen
Schijndel/DE WIT was de ploeg die in de tweede helft ‘moest komen’. Met veel inzet en knokkend voor elke meter probeerde de geel-blauwe formatie het DAW zo lastig mogelijk te maken. Echte kansen of scoringsmogelijkheden konden niet worden afgedwongen. Het omzetten van de formatie en de inbreng van extra aanvallers bracht hier geen verandering in. Het was sterker nog oppassen om ‘tegen een counter aan te lopen’, waardoor de achterstand onoverbrugbaar zou worden. Schijndel/DE WIT hield echter hoop dankzij een prima defensie met de Man of the Match als sluitpost. Verder dan een schot van Stan Guns dat net naast ging kwam de jonge formatie van trainer Patrick Methorst niet.

Gebrek aan stootkracht
De trainer van Schijndel, Patrick Methorst, vond dat zijn onervaren ploeg aardig voetbalde en hard werkte. Methorst: “We misten in de tweede helft volwassenheid en stootkracht. We hebben leuke voetballers en een leuke groep, alleen zijn we nog op zoek naar overwinningen.” Ondanks de teleurstelling van dit verlies kan Schijndel/DE WIT met de getoonde inzet en met vlagen prima spel komende zondag met vertrouwen afreizen naar Boekel waar het de ongeslagen koploper van de 2e klasse E ontmoet.

Rhode – Olympia’18 4-1
Avanti'31 speelde afgelopen weekeinde niet.

Derde klasse:
SBC – Nijnsel 1-0

Vierde klasse: FC de Rakt – SCMH 3-1 VOW – Cito 5-1
Mariahout – Boskant 3-0 FC Uden – WEC 5-2
SV De Braak – RKSV Boerdonk 4-0

Vijfde klasse: RKVV Keldonk – VCO 2-0 SV Olland – RK Deso gestaakt vanwege bedreiging scheidsrechter na toegekende penalty voor SV Olland.