Schijndelaar bokst Boschweg Kickboxing Gym voor elkaar

SCHIJNDEL – De Boschweg Kickboxing Gym zal op 1 november worden geopend, de trainingen vinden plaats in de gymzaal van basisschool De Regenboog in de Hoevenbraak te Schijndel. Initiatiefnemer Sjoerd Gerritsma zamelde via een online inzamelingsactie geld in voor de benodigde bokszakken, matten en boksring om te trainen, meer dan tweeduizend euro is daarvoor opgehaald.

Het materiaal is door de inzamelingsactie binnen, laat het kickboksen maar beginnen. Sjoerd Gerritsma startte drie jaar geleden zijn hobby door het geven van kickboks trainingen bij de Basic Fit in Schijndel. “Een eigen gym is iets waar ik vanaf dat moment alleen maar van kon dromen. Inmiddels zijn we hard gegroeid naar circa zeventig leden.”

Geen wedstrijdtrainingen
De Boschweg Kickboxing Gym is bedoeld voor recreanten die kennis willen maken met de sport. Er zijn dus geen trainingen voor wedstrijden boksen. “We hebben wel een paar leden die wedstrijden vechten. Eén van hen, Jordy Beekwilder, vecht komende week op een kickboksgala.” De nieuwe toekomstige Rico Verhoeven zal dus naar alle waarschijnlijkheid niet trainen in Schijndel. Voor Gerritsma betekent het kickboksen meer dan een fysieke activiteit. “Het kickboksen geeft me rust en voldoening. Je vergeet even alles.”

Boschweg
Het oorspronkelijke plan was om in de Bloemenwijk, beter bekend als de Boschweg, waar de kickboksschool eigenaar geboren en getogen was, de gym te hebben. Dat ging echter niet door, de Hoevenbraak is nu de locatie. “Ik wilde graag de kickboksschool vestigen in de wijk waarin ik opgroeide. Dat kon gebeuren in de gymzaal van basisschool De Vossenberg, alleen ketste dat op het laatste moment af omdat de gymzaal gesloopt werd. Misschien komt het de gym ooit nog in de toekomst op de Boschweg. Mijn droom is in ieder geval uitgekomen.”