Schijndel verliest nipt in eigen huis tegen Prinses Irene

SCHIJNDEL – RKSV Schijndel/De Wit verloor voor de tweede opeenvolgende keer. Op het eigen Zuideinderpark was Prinses Irene uit Nistelrode met 0-1 te sterk. “We hadden veelal de bal en in de tweede helft het overwicht”, zei Patrick Methorst, de trainer van Schijndel.
Schijndel/De Wit verloor in eigen huis met 0-1 tegen Prinses Irene.
Fotograaf: Cees van Raaij.

Schijndel begon in een in lentesfeer gehuld Zuideinderpark aan de match tegen Prinses Irene. Alleen was het Prinses Irene dat meteen de beste kans kreeg om op voorsprong te komen. In de vijfde minuut ging een doelpoging voorlangs. Ondanks de aanvallende intenties van de Schijndelse ploeg van coach Methorst grossierden zij in de beginfase van de wedstrijd met foutieve passes en balverlies. Prinses Irene maakte daar gebruik van. In de 29e minuut scoorde een speler met een toepasselijke achternaam voor de 0-1. Job van Schijndel wist de bal tegen de touwen te werken. De thuisploeg probeerde daarna aanvallend via corners gevaarlijk te worden. Drie corners in de laatste tien minuten van het eerste bedrijf maakten weinig klaar.

Overwicht zonder veel kansen
Het spelbeeld bleef in de tweede 45 minuten hetzelfde. Prinses Irene leunde op haar vijfkoppige defensie. Ondanks alle inzet en al het harde werken van de Schijndel/DE WIT-spelers, lukte het niet om kansen te creëren. Drie keer wist spits Tjeerd Pijnenburg met het hoofd nog dichtbij te komen. Het waren uiteindelijk de beide doelmannen die een grotere achterstand en een gelijkspel wisten te voorkomen. Joran van Zutphen hield Schijndel nog in de race met enkele reddingen. Schijndel kreeg in de slotfase nog een grote kans op de gelijkmaker. Aanvoerder en laatste man Thomas-Jan van Raaij schoot op zes meter de bal op de keeper. “We hadden veelal de bal en in de tweede helft het overwicht”, zei de trainer van Schijndel: Patrick Methorst.

Door deze nederlaag raakt de top-3 voor Schijndel uit het zicht en komt het dichter bij de degradatiestreep. Schijndel blijft vierde in de stand. De laatste vijf teams van de dertien ploegen in de Tweede Klasse degraderen rechtstreeks of spelen nacompetitie aan het einde van het seizoen. Volgende week speelt Schijndel/DE WIT om 14:00 uur in Malden tegen Union. De thuiswedstrijd werd verloren met minimaal verschil. Schijndel/DE WIT heeft iets recht te zetten.

Rhode gestraft door KNVB
De derby tussen Rhode en Avanti’31 ging niet door. De komende twee competitieduels van Rhode zijn namelijk door de KNVB uitgesteld. Naast de derby geldt het dus ook voor de uitwedstrijd tegen Prinses Irene. De voetbalbond heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld vanwege het scheidsrechterrapport van het met 3-2 verloren uitduel bij Handel. Daarin kreeg Rhode drie rode en zes gele kaarten. De scheidsrechter werd geduwd en dat betekent tegenwoordig volgens de regels twee weken pauze.