Schijndel UIT de Kunst uit de startblokken (video)

Zes weken lang uitingen van kunst en cultuur

SCHIJNDEL - Zaterdag ging tijdens de Schijndel Cultuurdag het evenement Schijndel UIT de Kunst van start. Dat gebeurde door het uitrollen van een rode draad die de verbondenheid symboliseert tussen inspirerende plekken. Zes weken lang is er in Schijndel van alles te beleven op het gebied van kunst en cultuur.

Rode draad
“Die draad wordt ingezet voor Schijndel UIT de Kunst om alles met elkaar te verbinden”, zo zegt Trudy Koop. Zij heeft met andere spinsters de draad gesponnen met wol afkomstig van de Schaapskooi. “Het eerste wat we verbonden hebben zijn de losse vezels van de wol tot een draad. We zijn verbonden geraakt door alle spinsters die meededen. Na het verven en twijnen wordt de draad nu ingezet voor dit project”.

Zes weken lang kunst en cultuur
“We hebben zes weken lang uitingen van kunst en cultuur in Schijndel”, zo vertelt een enthousiaste Pauline de L’Or die het evenement mede organiseert. “Schijndel is een groot podium en daar mag jij je passie en talent tonen. Je kunt naar wandelingen, exposities, concerten en markten. Er is voor iedereen wat wils, van 3 tot 80”.

Kunst in de etalage
De etalages van 55 winkels in en rond het centrum vormen het podium voor werken van beginnende tot ervaren kunstenaars. Deelnemende winkels zijn te herkennen aan een oranje deurmat.

Het evenement eindigt met het 1 Ander festival op zondag 11 juni. Meer info en het programma is te vinden op www.in-schijndel.nl

Schijndel UIT de Kunst: de rode draad wordt uitgerold
Fotograaf: Jan van Oort
Glasfusion van Annet van de Vorstenbosch te zien tijdens Schijndel UIT de Kunst
Fotograaf: Annet van de Vorstenbosch
Wethouder Johan van Gerwen krijgt een deurmat overhandigd
Fotograaf: Jan van Oort