Schijndel uit de Kunst gaat los!

Presentatie van het logo van Schijndel uit de Kunst
Fotograaf: Paul van Asseldonk

SCHIJNDEL – Met de presentatie van een nieuw logo zijn vrijdag dertien partijen officieel begonnen met de organisatie van de grote kunstmanifestatie ‘Schijndel uit de Kunst’. Die gaat zes weken duren en speelt zich af van 29 april (start is de Kunst en Cultuurdag) tot 11 juni (einde is het 1 Ander Festival op 11 en 12 juni).

Schijndel uit de Kunst is een nieuw initiatief om creatieve geesten met elkaar te verbinden en een podium te geven aan passie en talent. De bedenker is beeldend kunstenaar Pauline de L’or die onder anderen met Citymanager Harrie van Herpen allerlei organisaties hebben samengebracht.

Ambitieuze plannen
Veel organisaties hebben enthousiast gereageerd op het nieuwe kunst- en cultuurinitiatief en ze werken momenteel hun ideeën uit. Zo komen er (pop-up) theater-, muziekvoorstellingen, kunstexposities, lezingen, kunstwandelingen, muzieklessen en een podcast. Er zijn plannen voor een tuinenroute en een speciaal muizenhuis voor de kinderen. De bedoeling is dat alle ideeën en activiteiten voor 31 januari bekend zijn. Er komt een website en ook een flyer uit waarin het hele programma wordt opgenomen. Het is de bedoeling om duizenden mensen in Schijndel te activeren en te plezieren.

Grote achterban
De organisaties die in elk geval meedoen met Schijndel uit de Kunst zijn: City Management, Dwise, Koninklijke Harmonie Schijndel, Atelier Pauline de L’Or, Atelierroute Schijndel, 1 Ander Festival, Phoenix Kunst & Cultuur, Museum Jan Heestershuis, kerkbestuur, bibliotheek, Raadhuis, Stichting Skopos (scholen), Stichting De Vink, en ’t Spectrum.