Schijndel start minibieb in Oeganda

Hetty van der Linden
Fotograaf: nobb.nl

SCHIJNDEL – De wereldwinkel in Schijndels sloot in 2019. Maar ze laat wel een kunstwerk aan de bibliotheek in Schijndel. Met de opbrengst van het kunstwerk wordt een minibieb in Oeganda gestart.

Dat zit zo. Kunstenares Hetty van der Linden heeft de stichting ‘Paint a Future ‘opgericht. Over de hele wereld laat arme kinderen hun droom schilderen. Die schilderijen zijn weer een inspiratiebron voor kuntenaars uit allerlei landen. Zij maken een schilderij dat voor het goede doel verkocht wordt. De Wereldwinkel in Schijndel kocht zo’n kunstwerk voor 3.000 euro. Dit kunstwerk wordt op donderdag 27 oktober om 15 uur geschonken aan de bibliotheek in het RAADhuis. De drieduizend euro wordt besteed aan het opzetten van een minibliotheek in Oeganda. Daarmee maakt de Wereldwinkel de droom van een van de kinderen van ’Paint a future waar’.


Workshop
Ook kinderen uit Schijndel mogen aan de slag met hun droom. Voorafgaand aan de overhandiging van het schilderij is er een workshop voor kinderen tussen 8 en 14 jaar. Zij kunnen tussen, 13.00 tot 14.30 uitleven in de creatieve workshop ‘Boek en fantasie’. Meer informatie een aanmelden kan via de website van de bibliotheek.