Schijndel spant de kroon bij nominatie Club van het Jaar

MEIERIJSTAD – De fanatiekste clubs van Meierijstad lijken thuis te zijn Schijndel. Van die ene cultuurclub en acht sportclubs uit Meierijstad die genomineerd zijn voor de nationale titel Club van Het Jaar, komen er zes uit Schijndel, twee uit Veghel en één uit Olland.

De genomineerde cultuurclub is de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia uit Schijndel. De sportclubs zijn Avanti ’31 uit Schijndel. Badmintonclub BC’67 uit Veghel, Wandelsportvereniging OLAT uit Olland, BMX-vereniging FCV D’n Urste uit Schijndel, handbalvereniging Zephyr in Schijndel, Landsman Unie in Schijndel, budosportvereniging De Wa-Kwai in Veghel en watersportvereniging Neptunus ’58 in Schijndel.

YouTube-orkest

Vooral de Schijndelse harmonie is apetrots op de nominatie. De muziekvereniging zou vorig jaar het 165-jarig bestaan vieren, maar dat ging vanwege de coronacrisis niet door. De leden gingen niet bij de pakken neer zitten. Ze studeerden thuis een muziekstuk in en vormden samen een YouTube-orkest.
Toen er vorig jaar na de eerste lockdown weer wat ruimte kwam was Sint Cecilia één van de eerste in Nederland die weer ging repeteren.

Voorzitter Harry Kemps: “We hadden alle protocollen al ruim van tevoren afgestemd met ’t Spectrum – waar onze orkesten repeteren – en met de gemeente Meierijstad. Zo konden we direct switchen naar een grotere repetitieruimte in verband met de 1,5 meter afstand tussen de muzikanten. De saamhorigheid en medewerking was erg groot.”

Sociale ontmoetingsplaatsen

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, die samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. En waar talent opgeleid wordt.

De verkiezing Club van het Jaar wordt georganiseerd door de Rabobank in samenwerking met NOC*NSF, AD.nl, LKCA en Kunstbende. Dit jaar staat de veerkracht van de clubs centraal.

Uitgebreide informatie is te vinden op de website van Club van het Jaar. Daar is ook de mogelijkheid op je favoriete club te stemmen.