Schijndel een museum rijker: ‘Guusjes raammuseum’

SCHIJNDEL - Wat doe je als je als schoolopdracht krijgt een collage te maken? Guusje Verkuijlen (10) houdt veel van museums, tekent graag en bedacht om met die twee gegevens een werkstuk te maken. Maar ja de museums zijn dicht en daarom maakte ze er zelf maar een, een raammuseum.

Guusje zit in groep 6 van de Beemschool en tekent graag. Het idee voor een raammuseum was dan ook snel geboren. Met wat stiften en haar eigen tekeningen ontstond er een mooie raamdecoratie. Haar liefde voor geschiedenis en musea komt niet zomaar uit de lucht vallen. “Vroeger ging ik met mijn opa veel naar museums. Want ik vind de geschiedenis en kunst heel interessant. Waarom weet ik eigenlijk niet.”

Reactie’s
Zoals in een echt museum kunnen bezoekers ook een reactie achterlaten. Guusje: “Ik heb een boekje in een hartvorm gemaakt omdat ik daarvan een beetje blij wordt. Daar kunnen mensen wat inschrijven.” In het boekje lezen we alleen maar positieve reacties zoals onder andere van juf Marieken: ‘Lieve Guusje. Wat mooi gemaakt, echt heel knap’. Ook Catootje schrijft: ‘Wat mooi, dat maakt mijn dag weer goed. Wat ben jij creatief’.

Het raammuseum is te vinden in de Hertog Jan II laan in Schijndel. Toegang is gratis wel vraagt Guusje om gepaste afstand te houden.

Guusjes raammuseum
Fotograaf: Jan van Oort
Guusje bij haar raammuseum