Schaatsen kunnen weer uit het vet voor Veghel on Ice

VEGHEL – Na 2 jaar afwezigheid vanwege corona kan Veghel on Ice in december weer van start. De gemeente Meierijstad verleende vergunning om het schaatsevenement in de periode van 11 december 2022 tot en met 8 januari 2023 op de Markt te houden. Rotary Club Meierijstad en omgeving kan daarmee via de stichting Rotary Veghel on Ice aan de slag om de tenten en alles wat daarbij hoort op te bouwen.

Opbouw start 8 december
Volgens vrijwilligerscoördinator Theo van Rijn van Rotary Veghel is de planning op een haar na gevild. Op donderdag 8 december start men met de tentopbouw. Een dag later gevolgd met de aanleg van de ijsvloer waarna het water erop kan om aan te vriezen. De schaatsvloer is dit jaar overigens enkele vierkante meters kleiner dan bij de laatste editie in 2019. Dat bespaart weer op de stroomkosten die de gemeente Meierijstad overigens financiert.

Reductie voor basisscholen
Zondag 11 december start de ijspret. Hoe laat precies is nog niet bekend. Voor de openingstijden verwijst Van Rijn naar de website www.veghelonice.nl Die vermeldt te zijner tijd ook de activiteiten waarvoor men kan inschrijven. Zoals een curlingcompetitie en het eventueel volgen van schaatslessen. Kinderen zijn ook nu weer het goede doel van Veghel on Ice. Basisscholen uit Veghel en omgeving krijgen van deze stichting een uitnodiging om tijdens de eerste 2 weken van de openstelling tegen gereduceerd tarief te komen schaatsen.

Vrijwilligers
Naast de bijdragen van sponsoren draait een evenement als Veghel on Ice op de medewerking van vrijwilligers. “Hiervoor zijn al aanmeldingen binnengekomen. Zoals van de leden van het Veghelse Sint Barbara Gilde die er altijd bij zijn. Net zoals de leden van de Rotary, Serviceclub Kiwanis en meer dan 25 vrijwilligers die hun medewerking willen verlenen”, zegt Theo van Rijn. Onder hen zijn ook leerlingen van het Fioretti College en Zwijsen College die in het kader van hun maatschappelijke stage hand- en spandiensten verlenen. Wie zich als vrijwilliger wil aanmelden kan dit doen via de website of door een email te sturen naar vrijwilliger@veghelonice.nl “Dan komt het vanzelf bij mij terecht en met alle hulp zijn wij als organisatie ontzettend blij”, besluit de vrijwiligerscoördinator.