Schaapskooi Schijndel wordt Toeristisch Informatiepunt

De Schaapskooi in Schijndel wordt officieel een Toeristisch Informatiepunt en krijgt een Erfpad.
Fotograaf: Paul van Asseldonk

SCHIJNDEL – In de Schaapskooi in Schijndel wordt komende woensdag het Toeristisch Informatiepunt en het Erfpad officieel in gebruik genomen. De opening wordt verricht door voorzitter Steenbakkers van Stichting Schaapskooi Schijndel samen met wethouder Van Gerwen van Meierijstad.

In de Schaapskooi komt het achttiende Toeristisch Informatiepunt in de gemeente Meierijstad, die overal verspreid staan als vervanging van de voormalige VVV’s. Bezoekers kunnen advies krijgen van medewerkers of zelf informatie opzoeken via een beeldscherm. De informatie wordt door de gemeente Meierijstad up-to-date gehouden. Verder zijn er wandel- en fietskaarten beschikbaar en souvenirs te koop.

Erfpad
Het Erfpad is ontwikkeld door de Schaapskooi in Schijndel met geld van het Prins Bernard Cultuurfonds. Het is een wandeling over het erf van de Schaapskooi langs markante punten. Door het scannen van QR-codes met de eigen telefoon krijgt de bezoeker achtergrondinformatie over het culturele erfgoed dat door veel vrijwilligers is opgebouwd en wordt onderhouden.

Beide voorzieningen bieden bezoekers de mogelijkheid om op eigen tempo meer over de omgeving te weten te komen en geeft de vrijheid om de omgeving in alle rust te ervaren.