Samenloop voor Hoop Rooi broedt op vervolg evenement

SINT-OEDENRODE – De beslissing over het stoppen van de Samenloop voor Hoop is ook in Meierijstad rauw op het dak gevallen.

Het Koningin Wilhelminafonds tegen kankerbestrijding stopt er mee omdat de kosten niet meer opwegen tegen de baten. In Sint-Oedenrode, waar het steeds een enorm evenement was, denken ze erover door te gaan en een ander doel te kiezen.

Saamhorigheid

“Het was altijd een geweldig evenement. Het doel was geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Aan de andere kant was de saamhorigheid onder de organisatoren en de deelnemers heel belangrijk,” zegt Marion van Hamond. Zij is één van de organisatrices.

Ze snapt dat een evenement niet duurder moet zijn dan de opbrengst. “Daar staat tegenover dat heel veel mensen aan de slag waren om het KWF te steunen. Daarom hoop ik dat ze met een alternatief komen. Eerlijk gezegd verwacht ik dat ook wel,” aldus Marion van Hamond.

Alternatief

Verwachten is voor haar en de andere honderd enthousiastelingen in Rooi niet hetzelfde als wachten. De organisatie van Samenloop voor Hoop in Sint-Oedenrode broedt op iets.

“We denken zelf al na over een alternatief. Vanwege de coronamaatregelen mogen we nu nog niks, maar zodra dat weer wel mag zullen we kijken of we lokaal iets kunnen organiseren. Er zijn in Rooi genoeg organisaties die wat extra’s kunnen gebruiken. Het kan ook best zijn dat we iets organiseren voor het KWF. We gaan in ieder geval niet op onze handen zitten,” aldus Van Hamond.

Samenloop voor Hoop 2018