Samen Sterk quiz in Boerdonk

BOERDONK – De inwoners van Boerdonk deden zondagmiddag massaal mee aan de Boeringse Samen Sterk Quiz. Niet in het plaatselijke dorpshuis of café maar digitaal thuis of vóór het huis. Een initiatief van de coöperatie Boerdonk Buitengewoon. Jong en oud mochten aan deze digitale dorpsquiz vanuit huis meedoen. Zelfs degene die op een andere manier binding had met dit kleinste dorp van Meierijstad was daarbij ook van harte welkom.

De vragen werden vanuit café Hart van Bourdonck via camera’s gesteld. Vragen over alledaagse Boeringse zaken combineerde men met algemene vragen en uitdagende (Coronaproof) opdrachten. Kinderen waren op straat bezig met stoepkrijten terwijl volwassenen aan de slag gingen met meel om een cake te bakken. Die bezorgde men gingen aan het einde van de quizmiddag bij de oudere dorpsbewoners.

Mistery Guest

Burgemeester Kees van Rooij was figuurlijk present tijdens de quiz. Hij was de misteryguest die (zogenaamd) in een doos zat en waaraan vragen gesteld konden worden. Volgens Antoon Donkers van de organisatie zou het zomaar eens kunnen gebeuren dat de Boeringse quiz 2020 ook volgend jaar weer wordt gehouden. De Boeringse Samen Sterk Quiz werd mede mogelijk gemaakt door het Coöperatief Fonds van de Rabobank, Gemeente Meierijstad en diverse Boerdonkse stichtingen en ondernemers.