Samen met Stadsdichter Rick Terwindt je dichttalent ontdekken

Stadsdichter Rick Terwindt geeft workshops in Dichten

VEGHEL - In oktober start Stadsdichter Rick Terwindt in samenwerking met Phoenix Cultuur met workshops ‘Laat de Dichter in je los’. Terwindt wil graag het mooie dicht-ambacht overdragen aan anderen. Zo ontstond het idee van cursussen dichten voor jongeren en volwassenen.
Stadsdichter Meierijstad Rick Terwindt
Fotograaf: Phoenix Cultuur

De workshops zijn een vervolg op de eerdere succesvolle samenwerking van Phoenix Cultuur, de Bibliotheek en Terwindt in het project Woorden met Akkoorden. De samenwerking smaakt naar meer met als resultaat deze nieuwe cursus die na de herfstvakantie start op de Noordkade.

Dichten voor jongeren
Onder de professionele leiding van Rick Terwindt gaan de jongeren poëzie ontdekken, waarbij ze in tien workshops toewerken naar een afsluitend optreden met alle dichters. De opbouw van de lessen werkt hier ook naar toe. Een avontuurlijke reis door de poëzie, een duik in het creatieve schrijfproces, de geschreven en ongeschreven dichtregels, de kracht van de voordracht en de vormgeving.

Dichten en Voordragen voor volwassenen
Ook de volwassenen gaan in de workshop van Terwindt poëzie ontdekken, waarbij ze in tien
workshops ook toewerken naar een afsluitend optreden met alle dichters samen, jongeren en volwassenen. De deelnemers gaan aan de slag met poëzie, schrijven, lezen en ontdekken. Wat zijn de technieken, hoe delen we eigen werk en hoe komt het over? Zo ontdekken de deelnemers de dichter in zich, ook op het podium.

Rick Terwindt schreef eerder een serie gedichten die zijn uitgezonden bij Omroep Meierij. Deze zijn hier terug te zien.

De workshops bestaan uit 10 lessen en starten na de herfstvakantie op dinsdag 31 oktober
2023. Kijk voor meer informatie op www.phoenixcultuur.nl