RvS behandelt dinsdag opnieuw verbouwing Eerdse kerk

EERDE – De Raad van State behandelt dinsdag 30 januari het bestemmingsplan ‘Dorpshart Eerde; het plan om de Heilige Antonius Abt Kerk in Eerde te gaan opdelen en daarbij nieuwbouw te realiseren voor de Petrus Paulusschool.

De kapel van de kerk blijft bij deze plannen die functie behouden. En verder voorziet het dorpsplan Eerde in de bouw van 16 woningen in de directe omgeving van de kerk. De verbouwingsplannen spelen al jaren omdat met name de Stichting Vrienden van de Eerdse Kerk en enkele omwonenden bezwaren maken tegen de plannen.

De Raad van State deed vorig jaar in augustus al een tussenuitspraak waarbij de gemeente werd opgedragen meer onderzoek te doen naar de monumentrale waarde van de kerk en de gevolgen van het bestemmingsplan daarop. De gemeente heeft in oktober naar aanleiding daarvan het bestemmingsplan aangepast, maar ook tegen die nieuwe plannen zijn bezwaren ingediend door de Stichting Vrienden van de Eerdse kerk en de omwonenden. Dinsdag zal de Raad van State moeten beoordelen of de gemeente met de aangepaste plannen voldaan heeft aan de tussenuitspraak van de Raad van State.