Rust in Schijndel is weergekeerd

SCHIJNDEL - Een half uur na het ingaan van de avondklok leek de rust in Schijndel weergekeerd. De straten zijn leeggestroomd. Dat melden onze collega's van foto- en videobureau SQ Vison.

Het was de hele dinsdag onrustig in het dorp. Het begon aan het begin van de middag toen via social media mensen werden opgeroepen te komen rellen in het dorp.

Winkeliers namen het zekere voor het onzekere. Een groot deel van hen barricadeerde de ruiten met hout en zelfs een container. De supermarkten in Schijndel besloten samen al om vijf uur dicht te gaan om de veiligheid van de medewerkers te waarborgen.

Burgemeester Kees van Rooij meldde aan het eind van de middag dat de politie in alle dorpen zichbaar op straat zou zijn. Op dat moment nam de ME bezit van het centrum van Schijndel.

Jongeren uit Meierijstad deden een tegenoproep om hun dorp te beschermen tegen reslchoppers. Zo'n tweehonderd jongeren kwam naar het centrum.

Er kwamen geen grote groepen relschoppers naar Schijndel. Wel werd met een brandbom geprobeerd de ruit van de HEMA te vernielen. Er ontstond een brandje dat snel werd geblust.

Rond 21.00, toen de avondklok in ging, gingen de meeste mensen naar huis en werd het weer rustig in Schijndel.


In andere delen van de gemeente Meierijstad bleef het rust. In Veghel timmerden een aantal winkeliers en de Noordkade ramen uit voorzog dicht.

Foto Remco Rooijakkers SQ Vision