Ruilnetwerk Wijbosch: talenten ipv centen

WIJBOSCH - Elkaar van dienst zijn en het bevorderen van ontmoeting.

Dat zijn de twee doelstellingen van een nieuw initiatief in Wijbosch: Ruilnetwerk Wijbosch.

Inwoners van Wijbosch kunnen via dat ruilnetwerk elkaar helpen. Door iets voor een ander te doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden.

Iemand die graag met groene vingers bezig is in de tuin kan mensen helpen die daar behoefte aan hebben maar niet zelf in staat zijn dat tuinwerk te doen.

En iemand die handig is met computers kan b.v. mensen helpen die daar weer moeite mee hebben.

Talenten

Iedereen kan dus zijn of haar talenten inzetten voor anderen, en daarmee talenten verdienen om zelf hulp te vragen voor zaken waar hij of zij weer minder goed in is.

Want het ruilen wordt ‘betaald’ met talenten. Deelnemers wisselen diensten of goederen met elkaar en krijgen daar punten voor, talenten genaamd.

Eigenlijk kan daarbij van alles, goederen en diensten, elkaars fiets repareren of het behangen van een kamer, maar ook zelfgemaakte sieraden, hapjes en drankjes etc.

Alles waarbij de één de ander kan helpen, kan worden betaald met ‘talenten’.

Kletsmarkt

En omdat elkaar ontmoeten ook heel belangrijk is wordt iedere eerste maandag van de maand een ‘kletsmarkt’ georganiseerd.

Op 19 juli is er in het Dorpscentrum De Schakel een startbijeenkomst van Ruilnetwerk Wijbosch en op 6 september is de eerste kletsmarkt.