Ruimere openingstijden voor 'Helden van Kien'

SINT-OEDENRODE – Het ziet er naar uit dat de ‘Helden van Kien’ wat meer mogelijkheden krijgt om ’s avonds wat langer open te blijven en ook om wat meer mogelijkheden te krijgen voor feesten en partijen.

 

De commissie Ruimte, Economie en Bedrijfsvoering had daar donderdagavond wel ruim een uur voor nodig om dat duidelijk te maken en stelt zeker ook nog wel vraagtekens bij de wijziging van het bestemmingsplan die daarvoor nodig is en waar de gemeenteraad op 6 april over moet beslissen.
Maar voor een meerderheid in de raad zijn de overlast voor de natuur en de klachten van geluidsoverlast, waar één van de omwonenden van de actiegroep ‘Tien voor Kien’ over insprak tijdens de commissie-vergadering, onvoldoende bewezen.

 

Bij nagenoeg alle partijen was er heel veel waardering te horen voor de manier waarop park De Kienehoef in de afgelopen 10 jaar tot ontwikkeling is gekomen.
En dat komt volgens de raadsleden dan toch vooral op het conto van de ‘Helden van Kien’. En dat bezoekers van het restaurant dan ’s avonds iets langer dan tot 22.00 uur moeten kunnen blijven, daar was wel begrip voor.
In het nieuwe bestemmingsplan mogen er dus na 22.00 geen nieuwe gasten komen, maar mogen de aanwezige bezoekers (dus ook bij besloten feesten) wel blijven tot 24.00 uur, al moet het na 22.00 wel stil zijn.

 

Weekends
Op vrijdag en zaterdag mogen er bovendien besloten feesten en partijen worden georganiseerd tot 01.00 uur en uiterlijk 02.00 uur moeten alle gasten dan weg zijn.
Wel kondigde Gemeentebelang aan tijdens de raadsvergadering wellicht nog met een voorstel te komen om het aantal keren dat er feesten/partijen mogen plaatsvinden tot een maximum te beperken, maar of daarvoor veel steun zal komen van andere partijen lijkt twijfelachtig.