Ruim 2000 kilo vuurwerk in loods in Rooi

SINT-OEDENRODE – In een loods aan de Schijndelseweg in Sint-Oedenrode is 2200 kilo vuurwerk gevonden. De enorme vondst werd gedaan na een anonieme tip die was binnengekomen bij de politie.

Tijdens een controle in een gehuurde loods troffen medewerkers van het Bestuurlijke Interventie Team in één van de ruimtes pallets vol met dozen vuurwerk aan, veelal nog ingepakt.

Onderzoek moet uitwijzen om welke soorten vuurwerk het precies gaat. De opslag van het vuurwerk gebeurde in ieder geval niet op de juist wijze.

De loods wordt verhuurd aan verschillende bedrijven en particulieren. De politie gaat de huurder die ook verdachte is verhoren. Het aangetroffen vuurwerk werd in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf overgebracht naar een opslaglocatie.

Hard optreden

Het interventieteam en de politie treden hard op tegen verkopers en kopers en gebruikers van illegaal vuurwerk. Wie wordt aangehouden, krijgt een strafblad. Ook tegen mensen die legaal vuurwerk op een verkeerde manier gebruiken wordt opgetreden, omdat dit levensgevaarlijk is en overlast en forse schade veroorzaakt.

Burgemeester Van Rooij van Meierijstad: “Het is belangrijk dat inwoners en ondernemers zich veilig kunnen voelen in het buitengebied. Er zullen meer controles volgen”.