Ruim 1300 deelnemers aan Veghelse Krollenloop (VIDEO)

VEGHEL – De organisatie van de Veghelse Krollenloop kan weer tevreden terugkijken op het hardloopevenement dat zij zondag voor de 8e keer organiseerde. Ruim 1300 deelnemers liepen vanaf 12.00 uur over het parcours door een deel van Veghel. Met de start- en finishlijn voor het oude Raadhuis op de Markt.

Hoewel de Krollenloop volgens Joost Vlassak van de organisatie geen wedstrijdloop is, willen de deelnemers toch altijd als eerste finishen of een voor hen weer betere tijd neerzetten dan bij voorgaande edities. Zelfs de oudste deelnemer, de 80-jarige Antoon Bekkers, had zichzelf een tijdslimiet opgelegd. In de uitzending van de 55 Plusshow van zondagmorgen vertelde de loper uit Erp dat hij over de 10 kilometer niet langer dan maximaal 1 uur wilde doen. Anders zou hij flink balen.

Alcoholvrij feestje
Toen Antoon in de stromende regen de finishlijn passeerde klokte hij zelf 55 minuten en 28 seconden. Ondanks het feit dat hij de avond ervoor nog naar een feestje van de 60-jarige Gemertse Atletiek Club (GAC) was geweest. Overigens zonder alcohol te drinken. Antoon was zichtbaar blij met dit resultaat. Ook de regen deerde hem niet. “Normaal gesproken zit er in Veghel veel fijnstof in de lucht. Dankzij de regen was dat vandaag niet het geval. Daardoor kon ik lekker lopen. Maar vooral ben ik blij dat ik dit op mijn leeftijd heb kunnen doen”, aldus de oudste deelnemer aan de Krollenloop. Ook zijn vrouw Anneke was trots op de prestatie van haar man en zei: “Als Antoon er langer dan 1 uur over had gedaan, dan had hij flink gebaald. En ik ook”.

De start van de 10 kilometer bij de Krollenloop in Veghel