Ruim 1000 kinderen bij Veghel in Hout

VEGHEL – In het Julianapark in Veghel is maandagmorgen de 36e editie van Veghel in Hout van start gegaan. Kinderburgemeester Elin de Baaij telde samen met Bouwdorpvoorzitter Ed van Uden af. Waarna de iets meer dan 1000 kinderen, dikwijls geholpen door (groot)ouders, aan de slag gingen met het bouwen van hun hut. De benodigde houten pallets waren vóór het weekend al met 16 vrachtwagens aangevoerd.

Kermisattracties
De eerste twee dagen worden gebruikt om de hutten te bouwen. Daarna mogen de kinderen meedoen aan de vele activiteiten die bestuur en vrijwilligers voor hen in petto hebben. Zo lichtte Ed van Uden al een tipje van de sluier op door te vertellen dat woensdag enkele kermisattracties worden opgebouwd. Een hele mooie draaimolen en een rups. “Eigenlijk wilden de enthousiaste mensen van deze kermisattracties die vandaag al opbouwen. Maar dat kan natuurlijk niet. Er moet eerst door de kinderen zelf gebouwd worden”, aldus de voorzitter.

Aanmelden voor de nacht
Van Uden hoopt verder dat alle kinderen in de nacht van donderdag op vrijdag blijven slapen. Hiervoor kan men hen opgeven via de website www.veghelinhout.nl/overnachten waarmee ze automatisch aangemeld zijn voor de nacht. Het is wel belangrijk voor de ouders om hun kroost af te melden wanneer die toch niet blijft slapen. “Anders gaan wij die ouders die nacht bellen en daar worden ze denk ik niet zo blij van”, besluit Ed van Uden.