Rooise senioren opgelet!

Informatieavond over het herkennen van babbeltrucs en internetfraude

SINT-OEDENRODE - Rooise senioren worden tijdens een informatieavond op dinsdag 29 november bijgepraat over het herkennen van babbeltrucs en internetfraude, kortweg genoemd: ‘Spoofing’.
Rooise senioren worden bijgepraat over het herkennen van babbeltrucs en internetfraude
Fotograaf: Jan van Oort

De avond wordt georganiseerd door de gemeente Meierijstad samen met Senior-Rooi, de Zorg Coöperatie Rooi en de cliëntenraad Odendael. Op basis van waargebeurde verhalen wordt op die avond door een deskundige duidelijk gemaakt hoe cybercriminelen werken, en hoe je kunt voorkomen dat je erin trapt.

Tips ter voorkoming

De gemeente Meierijstad wil dat oudere inwoners goed voorbereid zijn op digitale criminaliteit. Zij geeft daarvoor alvast enkele tips. Gooi de e-mails weg, waarin staat dat uw computerbeveiliging onvoldoende is of dat u met één muisklik de erfenis van een onbekende miljonair ontvangt. En maak vooral geen geld over als uw dochter of uw kleinzoon per sms of whatsapp om geld vragen. “Verbreek de verbinding als iemand belt die zich voordoet als medewerker van de bank”.

De avond in Odendael wordt geopend door burgemeester Kees van Rooij. Inloop vanaf 19.15 uur. De avond begint om 19.30 uur. Aanmelden is gewenst en kan door een mailtje te sturen naar antwoord@senior-rooi.nl. Voor informatie: 06-29043905. Aan het bezoeken van deze informatieavond zijn geen kosten verbonden.