Rooise schoonspringzusjes Brabants Kampioen

SINT-OEDENRODE – De Rooise zusjes Ziva en Lita van Weert mogen zich sinds zondag 14 januari Brabants Kampioen Schoonspringen noemen. Ziva en Lita werden allebei op zowel de één en de drie meter Brabants kampioen. De Open Brabantse Kampioenschappen waren in Breda.
Ziva van Weert stond net als haar zus Lita tweemaal op het hoogste treedje op het BK Schoonspringen in Breda.

De schoonspringzusjes kwamen allebei uit voor PSV Schoonspringen en begonnen met een sprong van de 1-meter-plank. Na een serie van vijf sprongen waren zowel Ziva als Lita de nummer één in hun leeftijdscategorie. Het jongere zusje Ziva liet bij haar laatste sprong een anderhalve salto zien waarbij ze binnenwaarts gehurkt was. Lina’s beste sprong was een anderhalve salto achterwaarts gehoekt. Ze won in de leeftijdscategorie 14 tot en met 15 jaar met bijna zeventig punten meer dan de nummer twee.

Twee keer Brabants kampioen
Ook op de springplank van drie meter wonnen beide zussen de titel van beste Brabander. De Rooise schoonspringzusjes nemen deel aan de Eindhoven Diving cup op 1 tot en met 4 februari. Het toernooi in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion is het grootste internationale schoonspringtoernooi van Europa.

Lita van Weert werd net als haar zusje Ziva tweemaal Brabants Kampioen Schoonspringen in Breda.