Rooise jongeren winnen regiofinale robotwedstrijd

Het achtkoppige team Neobots uit Sint-Oedenrode heeft zich geplaatst voor de landelijke finale van de First Lego League op 18 maart in Delft.

EINDHOVEN/SINT-OEDENRODE – Het achtkoppige team Neobots uit Sint-Oedenrode heeft de regiofinale gewonnen van de First Lego League. Driehonderd kinderen uit de Brainportregio deden afgelopen weekend in jongerencentrum Dynamo in Eindhoven mee aan de robotwedstrijd. Tijdens de wedstrijd lieten tientallen teams een zelfgebouwde robot van lego opdrachten uitvoeren.

De First Lego League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Het is een (inter)nationale wedstrijd bedoeld voor kinderen tot veertien jaar.

ASML en Philips
Deze wedstrijd werd georganiseerd door Tech Playgrounds en gesponsord door High Tech bedrijven als ASML en Philips. Neobots was volgens de jury overall het beste team. Naast opdrachten op een groot speelbord om de robot te laten bewegen, wordt het team beoordeeld op zaken als ontwerp en onderlinge samenwerking. Neobots mag nu meedoen met de landelijke finale van de First Lego League op 18 maart in Delft.

Collega Jeanne Wouters maakt in maart 2022 een reportage over de Neobots. Deze video kun je hieronder bekijken.