Roois Pinksterweekend in het teken van ‘Het Rooiste feestje’

SINT-OEDENRODE – Sportpark De Neul in Sint-Oedenrode stroomt dit weekend vol. Het hele weekend staat namelijk in het teken van Beachsoccer Rooi en festival Rooi Live. Vier dagen lang wordt er flink gevoetbald en feestgevierd.
Fotograaf: Stefan Kerk

Het Beachsoccertoernooi is het grootste van Nederland. Ruim 130 teams doen een poging om hun tegenstanders te verslaan en uiteindelijk de cup omhoog te mogen liften. Drie dagen lang, van zaterdag tot pinkstermaandag worden de wedstrijden afgewerkt. Het grootste deel van de teams komt uit Sint-Oedenrode, maar ook omliggende plaatsen als Schijndel, Oirschot, Eindhoven en Best zijn vertegenwoordigd . Precies twintig jaar geleden werd het evenement voor het eerst gehouden. In deze jaren is het evenement uitgegroeid van een klein lokaal toernooi, tot één waar de hele regio voor uitloopt.

Waar het evenement eerst volledig in het teken stond van het beachsoccer, is er sinds een aantal jaren ook een heus festival omheen georganiseerd, Rooi Live. Van vrijdag tot pinkstermaandag kunnen bezoekers genieten van allerlei bekende artiesten. Een kleine greep uit de line-up: René Schuurmans, Wesley Bronkhorst, K-Liber en A*Fever XS vermaken de gasten met sfeervolle livemuziek. Alle beachsoccerteams hebben van de organisatie een aantal dagkaarten ontvangen, waardoor ze na een lange dag vol beweging kunnen uitwaaien op het festivalterrein.

Zo kent traditiegetrouw het pinksterweekend het Rooiste feest van het jaar, waarin honderden, en misschien wel duizenden Rooienaren en bezoekers uit andere gemeenten bij elkaar komen om te zwoegen, zweten, bewegen, maar ook vooral om te genieten van het extra lange weekend dat er in het verschiet ligt. Rooi Live en Beachsoccer Rooi zijn door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip binnen de gemeentegrenzen en het evenement zal de komende jaren waarschijnlijk alleen nog maar verder groeien.