Roois echtpaar brengt positief nieuws op speciale website (video)


SINT-OEDENRODE – Dagelijks zijn er drie uur mee bezig, vijftien uur in de week: het speuren naar positieve verhalen, ze opschrijven en er vervolgens mooie foto’s bij zoeken. En tenslotte natuurlijk het artikel publiceren op www.goednieuwssite.nl. Wenny (73) en Jan (77) van der Heyden uit Sint-Oedenrode hoeven al lang niet meer te werken, maar dit doen ze graag. “Er is al genoeg negatief nieuws; wij willen bijdragen aan een positieve wereld.”

De goednieuwssite is ontstaan in België. Net voor de coronapandemie kwam het echtpaar in contact met de Vlaamse initiatiefnemer Jeroen Ongenae. “Hij bracht al sinds 2016 goed nieuws in België”, vertelt Jan. Als tegenwicht voor de klassieke media die overwegend negatief getinte nieuwsberichten publiceren. Jan en Wenny sloten zich als Nederlandse redacteuren aan bij de website en brachten in het begin vooral positief nieuws uit Brabant. “Nu hebben we sinds kort een Nederlandse domeinnaam www.goednieuwssite.nl en brengen prettig nieuws uit heel uit heel Nederland”.

Goede samenwerking
Het koppel probeert twee verhalen per dag te schrijven. Jan heeft zelf een journalistieke achtergrond als redacteur bij het Eindhovens Dagblad, maar toch is Wenny de eindbaas. Zij controleert de geschreven artikelen op spelling en kijkt of het voor gewone lezers een goed te begrijpen stuk is. “De artikelen kunnen overal over gaan, van gezondheid tot een duurzame economie en van klimaat tot onderwijs.

Meer bezoekers
Voordat de goednieuwssite een Nederlandse domeinnaam had, lazen 7.500 bezoekers de verhalen van Wenny en Jan. Ze hopen nu op nog veel meer, want zoals ze zelf schrijven op hun website: ‘Door goed nieuws te ‘consumeren’ wordt de wereld om je heen lichter en mooier. Zie je voortdurend verbetering en vooruitgang. Word je blij en vrolijk.’

Jan schrijft de artikelen op de goednieuwssite
Wenny is eindredacteur