Rooienaar met een kilo cocaïne aangehouden

SINT-OEDENRODE – De politie heeft in een onderzoek naar de handel in verdovende middelen een 22-jarige man uit Sint-Oedenrode aangehouden. Bij een politieactie op meerdere plaatsen in de Meierij werden flinke hoeveelheden drugs aangetroffen.

Een 22-jarige man uit Sint-Oedenrode werd in zijn woonplaats aangehouden. Hij verliet zijn woning met een kilo cocaïne, softdrugs en een vuurwapen. In zijn huis werden nog meer softdrugs, geld en twee stroomstootwapens aangetroffen. In Sint-Michielsgestel werd er in een loods vijftien kilogram softdrugs gevonden.

Voertuigen in beslag genomen
De politie heeft tijdens de actie diverse gegevensdragers en voertuigen in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie zal haar bevindingen delen met de betreffende gemeenten, die op basis daarvan maatregelen kunnen treffen om criminaliteit te bestrijden of overlast gevende situaties te beëindigen.

Ondermijning

De handel in verdovende middelen is volgens de politie een veelvoorkomende vorm van ondermijning. De daders worden regelmatig het criminele pad opgetrokken, waar ze moeilijk weer vanaf komen. Drugshandel kan leiden tot intimidatie en afpersing. Een ander gevolg is dat kwetsbare wijken nog kwetsbaarder door worden, doordat criminelen er de dienst uitmaken en de wijk in zijn greep houden.

Fotograaf: politie.nl