Rooi Vol Koren: Alive and kicking

Organisatie bruist van ideeën, de nieuwe datum: 8-9-10-22

SINT-OEDENRODE – Achter de schermen staat de organisatie van Rooi Vol Koren te popelen om een nieuwe editie van de grond te krijgen. Het was een tegenvaller dat door de grote onzekerheid het dit jaar niet door kan gaan. Maar op 8 en 9 oktober 2022 staat heel het dorp weer op zijn kop met een mega gezellig muzikaal spektakel.

Harry Passier, een van de drijvende krachten hierachter, wordt nog steeds op straat aangesproken over de vorige twee edities in 2016 en 2018. “Wanneer mogen we weer komen zingen?” wordt hem dan vaak gevraagd. Harry is van de cijfers en zoekt altijd een leuke reeks getallen. “Laat iedereen alvast noteren in de agenda: 8-9-10-22”, zegt Harry beslist.

Harry Passier spreekt de deelnemers toe

Teveel onzekerheid voor oktober 2021

“Het is natuurlijk triest wat er allemaal gebeurt”, reageert Harry. “Zoveel koren die nu stil staan en niet samen kunnen zingen. Zoveel mensen ook die zelf last hebben gehad van corona. We hebben nog even een poging gedaan om Rooi Vol Koren dit jaar te organiseren, maar die onzekerheid is slopend. Er zitten te grote financiële risico’s aan het gebeuren en daarbij heeft de horeca, die ook een belangrijke rol heeft in het geheel, het te zwaar gehad om nu mee te investeren in het evenement. Nee, alle ogen zijn gericht op 2022.”

Rooi Vol Koren in betere tijden

Rooi Vol Koren wordt grootser en uitgebreid tot een heel weekend

De organisatie heeft nog een tandje bijgezet met een uitbreiding van het evenement naar de zaterdagavond ervoor. Met lokale muzikanten en artiesten komt er een opzet in de trant van Skèndel Zwingt, waarbij iedereen volop kan inzingen.

Op zondag wordt naast alle kooroptredens een groot klassiek samenwerkingskoor gevormd dat gaat zingen onder begeleiding van het Smitsorgel. Nieuw is ook een kinderkoor waaraan alle basisschoolleerlingen mee kunnen doen van de groepen 4 t/m 8. Hiervoor is een fantastisch mooi en vrolijk lied gecomponeerd door een bekend musicus. De rest blijft nog even geheim hierover.

Natuurlijk wordt er ook weer een groot projectkoor geformeerd, waarmee Baba Yetu en het indrukwekkende Adiemus worden gezongen.

Gemeente Meierijstad zegt extra steun toe

In het kader van verbinding van alle dertien dorpskernen krijgt de organisatie van Rooi Vol Koren voor het zaterdagavond-evenement “Inzingen Met …” extra steun toegezegd van de gemeente. Hiermee kunnen de extra kosten voor licht, geluid en de bewaking deels worden bekostigd. Er is waarschijnlijk niets wat meer verbindt dan samen muziek maken, getuige de voorgaande edities, waaruit een groot dorpsfeest is ontstaan.

Ook de jeugd doet mee

Hoe houd je de focus erbij?

“Wij hebben wekelijks contact met enkele van de elf teamleden van Rooi Vol Koren”, zegt Harry. ”De crux ligt altijd op het gebied van geld én het vinden van voldoende vrijwilligers. We gaan er van uit dat iedereen er straks weer zoveel zin in heeft dat dit geen probleem zal worden.”

Harry zegt er alles aan te doen om niet in de vergetelheid te raken. Ze blijven zichtbaar door contact te houden met alle betrokkenen door middel van nieuwsbrieven en door regelmatig op te vallen in de verschillende media. Nee, Rooi Vol Koren gaat een geweldige nieuwe editie tegemoet. Laat dat maar aan Harry en het hele team over.

Kijk voor meer informatie op www.rooivolkoren.nl.

LEES EN BEKIJK OOK: Samenvatting Rooi Vol Koren 2016